ua en ru

У Раді хочуть дозволити звільняти директора НАБУ одноосібним рішенням парламенту, - нардеп 

У Раді хочуть дозволити звільняти директора НАБУ одноосібним рішенням парламенту, - нардеп  Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Найєм заявив, що Порошенко зриває голосування за призначення аудитора НАБУ

У Верховній Раді України готують поправки до закону, яким буде передбачена можливість звільнення керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) одноосібним рішенням парламенту. Про це сьогодні у кулуарах ВР журналістам заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм, передає кореспондент РБК-Україна.

"За моєю інформацією, наскільки я розумію, вони готують поправки до закону, - до будь-якого, їм все одно який це буде закон, про державний бюджет чи інший, - якими дозволять парламенту одноосібно без рішення аудиту звільняти пана Ситника і будь-якого керівника НАБУ звичайною більшістю", - заявив Найєм.

За словами нардепа, президент Петро Порошенко зриває голосування за призначення аудитора НАБУ, не подаючи свою кандидатуру.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов заявляв, що до методів роботи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) виникає багато питань.