ua en ru

У Раді діє лобі, яке відстоює кошти Януковича, - нардеп

У Раді діє лобі, яке відстоює кошти Януковича, - нардеп

Фракція "Народний фронт" одностайно підтримає подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до відповідальності народного депутата Олександра Онищенка, звинуваченого в організації схеми розкрадання державного газу у великих об’ємах, а також наполягає на конфіскації коштів Януковича. Про це заявив голова фракції Максим Бурбак в коментарях журналістам після засідання фракції.

"Ми голосували за відміну депутатської недоторканності в першому читанні і готові голосувати у другому, оскільки вважаємо, що таке явище уже не потрібне, і якби її (недоторканність. – Ред.) зняли з усіх, то таких питань не виникало б", - сказав він.

"Друге, ми зробимо максимальну мобілізацію наших депутатів у сесійній залі, аби завтра проголосували за усі три постанови, які стосуються народного депутата Онищенка. Ми вважаємо, що і ГПУ, і інші антикорупційні органи мають довести кримінальну справу до суду", - додав Бурбак.

Голова фракції "Народний фронт" підкреслив, що другим принциповим питанням сесійного тижня є спецконфіскація коштів Януковича.

"Хотів би помилятися, але у Верховній Раді уже створилося лобі, яке відстоює кошти Януковича. Я хотів би нагадати, що 1,5 мільярди доларів були арештовані Урядом Арсенія Яценюка майже рік тому, однак досі немає рішення, як їх спрямувати до Державного бюджету. Скоро ми побачимо, хто хоче повернути гроші до бюджету, а хто хоче повернути їх назад Януковичу. Це принципове питання", - резюмував Бурбак.