ua en ru

Радченко: курс Мінагрополітики є справді реформаторським

Курс, обраний Міністерством аграрної політики та продовольства, є справді реформаторським. Про це заявив голова правління ПАТ "Аграрний фонд" Андрій Радченко.

"Частину реформ вже впроваджено в життя, інші - на підході. Натомість наслідком політичного рішення по відставці міністра може стати заміна керівництва в низці компаній - суб'єктів господарювання, що матиме негативні наслідки для реального сектору економіки, зокрема для сільгоспвиробників, переробників. І як наслідок - для кінцевих споживачів - жителів України", - заявив він.

На думку Андрія Радченка, Міністерство дотримується політики невтручання в господарську діяльність підприємства, натомість раніше була вибудована вертикаль прийняття рішення та збору "грошових потоків".

Що стосується роботи ПАТ "Аграрний фонд", то, на думку експерта, міністерство як державний орган забезпечує оперативний контроль в межах стратегії розвитку держави і галузі та забезпечення продовольчої безпеки. За його словами, Аграрний фонд має можливість реалізовувати свої ініціативи, ринкові продукти та механізми, які зрештою сприяють кращій співпраці учасників ринку та збільшенню фінансового результату для держави.