ua en ru

Рада завтра розгляне законопроекти про обов'язкове медстрахування, - профільний комітет

Рада завтра розгляне законопроекти про обов'язкове медстрахування, - профільний комітет Фото: Ольга Богомолець

Відповідні законопроекти вже розглянуто в профільних комітетах

Верховна Рада України завтра, 21 червня 2017 року, розгляне законопроекти про обов'язкове медичне страхування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Очікуємо, що вже завтра в парламент будуть винесені на голосування три закони про обов'язкове медичне страхування - 4981, 4981-1, 4981-2, підготовлених народними депутатами і розглянутих в профільних комітетах", - повідомила вона.

Як зазначила Богомолець, на основі трьох законопроектів планується створення одного спільного закону.

"Наше завдання - розглянути всі три законопроекти і вийти на рішення про створення на іх базі одного спільного закону, який дозволить досягнути реальних результатів в реформуванні системи охорони здоров'я і залучити в систему новий пул коштів, замість пропонованої Мозом обов'язкової для пацієнтів співоплати. Сподіваюсь, що завтра в сесійній залі буде кворум і достатня кількість голосів!", - написала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я планує чітко прописати в законопроекті щодо запровадження державного солідарного медичного страхування медичні та економічні стандарти.