ua en ru

Рада завтра може прийняти закон, який відкриє доступ українським с/г виробників на ринки ЄС, - Швайка

Верховна Рада Україні завтра, 14 серпня 2014 р., на пленарному засіданні розгляне у другому читанні законопроект "Про реєстрацію і ідентифікацію тварин", який відкриває українським виробникам сільгосппродукції шлях на європейський ринок.

Верховна Рада Україні завтра, 14 серпня 2014 р., на пленарному засіданні розгляне у другому читанні законопроект "Про реєстрацію і ідентифікацію тварин", який відкриває українським виробникам сільгосппродукції шлях на європейський ринок. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК0Україна.

"На завтрашній день у парламенті попередньо заплановано - отримана згода керівництва парламенту і керівників депутатських фракцій - вноситься для ухвалення в другому читанні закон "Про реєстрацію і ідентифікацію тварин". Це той закон, який відкриває нашим виробникам шлях на європейський ринок і на ринок понад 100 країн, які приймають сертифікат якості ЄС", - заявив Швайка.
Він зазначив, що цей закон може стати "відповіддю російським агресорам" .

"Наша діяльність спрямована на забезпечення постачання нашого продовольства, повернення в Україну валютної виручки від наших закордонних партнерів", - сказав Швайка.