ua en ru

Рада завтра ще раз спробує об'єднати посади мера Києва та голови КМДА

Верховна Рада України завтра, 20 травня, ще раз повернеться до розгляду законопроектів про об'єднання посад мера Києва і голови КМДА, а також про проведення виборів мерів великих міст у два тури.

Верховна Рада України завтра, 20 травня, ще раз повернеться до розгляду законопроектів про об'єднання посад мера Києва і голови КМДА, а також про проведення виборів мерів великих міст у два тури. Про це на брифінгу повідомив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра буде дуже важливе обговорення. Думаю, що ми все-таки прийдемо завтра до спільного знаменника. Парламент повинен прийняти законодавчі зміни в закон про місцеві вибори", - заявив Соболєв.

Він вважає, що в парламенті буде досягнутий консенсус щодо проведення виборів у великих містах у два тури.

Також, на його думку, буде прийнятий закон про об'єднання посад мера і голови КМДА.

"Я думаю, що ці питання мають шанс бути прийнятими", - зазначив Соболєв.

Нагадаємо, 15 квітня 2014 р. народні депутати не підтримали законопроекти № 4638 і № 3004, які передбачають об'єднання посади мера Києва і голови КМДА. За відповідні рішення проголосували лише 162 і 163 нардепа відповідно.

Пізніше народні депутати кілька разів намагалися повернутися до розгляду цих законопроектів, але для цього у парламентської більшості не вистачало голосів. Останній раз депутати розглядали це питання 13 травня.