ua en ru

Рада завершила вечірнє засідання

Рада завершила вечірнє засідання Фото: Верховна Рада України

Нардепи зберуться на засідання завтра о 10:00

Заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій закрив пленарне засідання парламенту. Депутати Ради зберуться на наступне пленарне засідання завтра, 7 жовтня 2015 р., в 10:00.

"Оголошую вечірнє засідання закритим. Завтра о 10:00 ми продовжимо нашу роботу, і я дуже переконливо запрошую всіх депутатів зібратися для роботи в залі, щоб ми могли приймати рішення щодо порядку денного", - зазначив заступник голови.

Нагадаємо, нардепи провалили голосування по закону про створення передумов для нової моделі ринку природного газу, яким передбачалося платне користування газорозподільними системами. За відповідний проект закону №3072 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу" в першому читанні проголосували 129 нардепів при мінімально необхідних 226.

Згідно з ним, газорозподільні системи, власником яких є держава, передаються у користування суб'єкту господарювання державного сектору економіки, визначеного за рішенням Кабінету Міністрів України для подальшої передачі в користування операторам газорозподільних систем виключно на умовах концесії, оренди або іншого платного користування.

При цьому Рада підтримала зниження ставки рентної плати за користування надрами при видобутку корисних копалин з 70% до 14-29%. Варто відзначити, що парламентарії підтримали депутатський законопроект, а не урядовий.