ua en ru

Рада замінована, будівля парламенту перевіряє держохорона

Рада замінована, будівля парламенту перевіряє держохорона Фото: сесійний зал парламенту (MediaSat)

Про це повідомили в прес-службі столичного главку Нацполиции

Співробітники Національної поліції України розшукують зловмисника, який повідомив про замінування Верховної Ради України. Про це повідомили в прес-службі главку Нацполиции у місті Києві.

"У 10:55 правоохоронці столиці отримали повідомлення про закладену вибухівку в будівлі парламенту. За викликом негайно виїхали представники структурних підрозділів поліції, фахівці вибухотехнічної служби, кінологи та рятувальники", - йдеться в повідомленні.


Як додали в главку столичної поліції, будівля перевіряють представники Управління державної охорони.

Інформація по даному факту зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Одночасно правоохоронці встановлюють особу, яка повідомила про замінування.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада планує визначитися з новим головою Кабміну.

"Про коаліції буде оголошено зараз. Коаліція зараз проведе своє зібрання, на якому висуне кандидатуру прем'єр-міністра. Ця кандидатура - Володимир Гройсман",- розповів Гончаренко.

Зазначимо також, що вчора стало відомо про відмову спікера ВР очолити Кабмін. Причиною були кадрові перестановки в майбутньому уряді, з якими Гройсман був не згоден. Проте мабуть пізніше домовленості вдалося досягти, так як глава парламенту знову погодився стати прем'єр-міністром. За інформацією джерела РБК-Україна в Адміністрації президента, Порошенко пригрозив Гройсману, що в разі його відмови від цієї посади, Кабмін очолить Юрій Луценко.

Раніше також повідомлялося про те, що у фракцію БПП увійшло ще 4 нардепа:

  • Андрій Немирівський
  • Юрій Бублик
  • Сергій Міщенко
  • Сергій Рудик

востаннє держохорона отримувала повідомлення про замінування Верховної Ради наприкінці листопада. Тоді ж спікеру парламенту Володимиру Гройсману довелося пояснювати, чому під час "мінування" Ради журналістів попросили вийти.