ua en ru

Рада знову не змогла звернутися до Порошенка щодо позбавлення громадянства Новинського

Рада знову не змогла звернутися до Порошенка щодо позбавлення громадянства Новинського Вадим Новинський

Народні депутати підтримали запит до Президента України Петру Порошенку про зняття громадянства України з народного депутата Вадима Новинського, проте їм знову не вистачило голосів, щоб направити запит главі держави. За відповідне рішення проголосували 173 нардепа при мінімально необхідних 150.

Разом з тим народним депутатам знову не вистачило голосів направити цей запит до Порошенка. Під час сигнального голосування в сесійній залі парламенту відзначилося лише 199 парламентаріїв.

Авторами запиту стали нардепи Тетяна Чорновіл, Андрій Левус і ще 6 парламентаріїв.

Раніше депутат з фракції "Народного фронту" Тетяна Чорновіл заявила, що бізнесмен Вадим Новинський не виконав зобов'язань про вихід з іноземного громадянства і не отримав документів від компетентних органів Російської Федерації про вихід з російського громадянства.

Нагадаємо, 20 березня народні депутати також відмовилися направити до Порошенко запит про припинення громадянства Новинського у зв'язку з непрекращением громадянства РФ. За відповідне рішення тоді проголосувало лише 150 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Відзначимо, в прес-службі Новинського раніше повідомляли, що він не є громадянином РФ.