ua en ru

Рада включила до порядку денного проект про заборону пропаганди "русского мира"

Рада включила до порядку денного проект про заборону пропаганди "русского мира" Фото: Верховна рада України (РБК-Україна)

Включення даних законопроектів підтримали 234 нардепи

Депутати Верховної ради України включили до порядку денного законопроекти №9139 і №9200 про заборону пропаганди "русского мира", передає кореспондент РБК-Україна.

Включення даних законопроектів підтримали 234 нардепи.

Спікер парламенту Андрій Парубій зазначив, що у четвер відбулося лише включення законопроектів до порядку денного, розглянути не зможуть, оскільки, за словами голови ВР, "немає комітету".

Відзначимо, 4 жовтня Рада провалила включення до порядку денного законопроекту про заборону пропаганди "русского мира".

Зокрема, депутати не підтримали пропозицію про включення до порядку денного проекту про внесення змін до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки", який стосується заборони "русского мира".

Нагадаємо, згідно з порядком денним парламенту, сьогодні нардепи планували продовжити розгляд Кодексу у процедурах банкрутства, законопроект про протимінної діяльності, про заборону пропаганди "русского мира", введення кримінальної відповідальності за порушення при перетині державного кордону.