ua en ru

Рада найближчим часом ухвалить кілька законів для запровадження безвізового режиму з ЄС, - Перебийніс

Верховна Рада України найближчим часом має ухвалити кілька законів для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Верховна Рада України найближчим часом має ухвалити кілька законів для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Наскільки нам відомо, Верховна Рада України планує прийняти ті кілька законів, які залишилися, для того, щоб нам завершити виконання тих завдань, які перед нами стоять у першій фазі, і якомога швидшому переходу до другої так званої імплементаційної фази, коли ті всі законодавчі акти, які були прийняті, мають бути практично імплементовані", - заявив Перебийніс.

За його словами, йдеться про цілий ряд питань, в тому числі про запровадження так званих біометричних паспортів.

"Ми розраховуємо, що другу фазу ми зможемо пройти набагато швидше, ніж першу, і що безвізовий режим після цього буде дуже швидко запроваджений з боку ЄС", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 7 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про те, що доручить Кабінету міністрів негайно виконати план дій щодо скасування візового режиму між Європейським союзом і Україною: "Є рішення про підтримку подальших дій про скасування віз між Україною та Європейським союзом... Ми у змозі зняти всі візові бар'єри для українських громадян".

За словами Яценюка, ЄС задекларував готовність скасування візового режиму з Україною. Тепер , зі слів прем'єра, все залежить від України, як швидко уряд зможе виконати план дій щодо скасування візового режиму: "Європейський союз чітко задекларував: ми готові ввести безвізовий режим, і зараз це залежить від того, як швидко в Україні виконають план дій".