ua en ru

Рада звільнить Гонтарєву після того, як визначиться з кандидатами на її посаду, - нардеп

Рада звільнить Гонтарєву після того, як визначиться з кандидатами на її посаду, - нардеп Фото: Артур Герасимов

За його словами, обговорення кандидатур на посаду голови НБУ має початися найближчим часом

Постанова про звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої може бути винесена на розгляд Верховної Ради після того, як депутати остаточно визначаться з кандидатами на її посаду. Про це сьогодні у парламенті журналістам повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Голосувати за звільнення Валерії Гонтарєвої згідно її заяви ми будемо тільки після того, як буде чітко зрозуміло, яка кандидатура у нас є", - заявив Герасимов.

За його словами, обговорення кандидатур на посаду голови НБУ має початися найближчим часом. Остаточно у фракції визначаться після зустрічі з обраними кандидатами.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що на посаду нового голови Національного банку України (НБУ) існує кілька кандидатур. "У мене є кілька кандидатів, але без того, щоб я обговорив їх з представниками ВРУ, я вважаю, буде некоректно оприлюднити їхні прізвища", - заявив Порошенко.

Президент також подякував Гонтарєвій за роботу на посаді голови НБУ, стабілізацію ситуації і очищення банківської системи.