ua en ru

Рада збільшила штраф за зупинку на смузі для маршрутного транспорту на 33% - до 680 грн

Верховна Рада Україна прийняла в другому читанні і як закон урядовий законопроект № 9028 "Про внесення змін до ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення". "За" ухвалення відповідного закону проголосували 329 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Закон збільшує штраф за перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху більш як на п'ятдесят кілометрів на годину, ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, міліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, не надання переваги маршрутним транспортним засобам, в тому числі порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а також порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху.

Розмір штрафу за вищеописані порушення закон встановлює в розмірі від 30 до 40 неоподатковуваних податком мінімумів (від 510 до 680 грн).