ua en ru

Рада збільшила витрати на підтримку вугільних шахт на 450 млн гривень

Рада збільшила витрати на підтримку вугільних шахт на 450 млн гривень Фото: Верховна Рада

За ухвалення законопроекту проголосували 253 парламентарі

Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроект №4744 "Про внесення змін у закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції)", передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що за ухвалення законопроекту проголосували 253 парламентарі.

"Завданням цього проекту закону є забезпечення належного функціонування вуглевидобувних підприємств та забезпечення теплових станцій України енергетичними ресурсами у вигляді вугільної продукції за рахунок корисних копалин власного видобутку", - сказано в пояснювальній записці.

Так, у держбюджеті-2016 передбачається додатково збільшити видатки державної бюджетної програми "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції" на 450 млн гривень.

Варто зазначити, що 270 млн гривень були спрямовані з резервного фонду держбюджету, 180 млн гривень - з надходжень місцевих бюджетів Криму і Севастополя за умови повернення цих коштів після відновлення контролю над півостровом.

Нагадаємо, Верховна Рада України планувала збільшити витрати на підтримку вугільних шахт на 1 млрд гривень.