ua en ru

Рада збільшила видатки на оборону і безпеку на 7,1 млрд гривень у 2016

Рада збільшила видатки на оборону і безпеку на 7,1 млрд гривень у 2016 Фото: Верховна Рада України

За закон проголосували 265 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №5217 "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік". За документ проголосували 265 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Загалом законом передбачається доходи державного бюджету збільшити на 1,160 млн грн (або на 0,2%), видатки збільшити на 1,991,9 млн грн (або на 0,3%), надання кредитів зменшити на 831,9 млн грн (або на 5%).

Так, документом збільшуються видатки загального фонду державного бюджету, зокрема на: оборону і безпеку у сумі 7,1 млрд. гривень; оплату праці (з нарахуваннями) працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та закордонних дипломатичних установ України - на 1,5 млрд гривень; державний фонд регіонального розвитку – на 950 млн гривень.

Також збільшуються видатки на державну підтримку вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції – на 420 млн гривень; забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів, розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб'єкта та України – на 90 млн гривень.

Відповідно до закону, збільшено видатки на діагностику і лікування захворювань із впровадженням експериментальних та нових медичних технологій, спеціалізовану консультативно-поліклінічну допомогу, що надається науково-дослідними установами Національної академії медичних наук України - на 35 млн гривень; розвиток фізичної культури, спорту вищих досягнень та резервного спорту - на 8 млн гривень.

Одним із джерел покриття додаткових витрат держбюджету встановлено тимчасову передачу до доходів загального фонду державного бюджету доходів загального фонду місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, що надходять протягом 2016 року на рахунки в органах Казначейства.

Нагадаємо, ВР підтримала за основу і в цілому законопроект №5074 "Про внесення змін у закон "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо використання кредиту уряду Республіки Польща на умовах пов'язаної допомоги". За документ проголосували 298 нардепів.