ua en ru

Рада ухвалила відзначення 200-річчя з дня народження автора музики гімну України Вербицького

Рада ухвалила відзначення 200-річчя з дня народження автора музики гімну України Вербицького

Народні депутати підтримали проект постанови № 1318 "Про відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького". За відповідне рішення проголосували 236 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Після голосування депутати піднялися зі своїх місць та заспівали гімн України.

Як зазначається у постанові, у 2015 р. буде урочисто відзначено на державному рівні 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького.

У зв'язку з цим Рада рекомендує Кабінету міністрів України:

- у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького;

- у двотижневий термін після утворення організаційного комітету розробити і затвердити план заходів щодо відзначення 200-річчя з дня народження Вербицького, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

Також парламент рекомендував Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності Михайла Вербицького, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв'язку з відзначенням 200-річчя з дня його народження.

Також Рада запропонувала Українському державному підприємству поштового зв'язку "Укрпошта" видати поштову марку, присвячену 200-річчю з дня народження Михайла Вербицького.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України розробити план заходів з підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну.