ua en ru

Рада затвердила курс України на членство в Європейському союзі

Народні депутати підтримали проект постанови № 5076 "Про Заяву Верховної Ради України "Про європейський вибір України".

Народні депутати підтримали проект постанови № 5076 "Про Заяву Верховної Ради України "Про європейський вибір України". За відповідне рішення проголосували 289 нардепів з 226 необхідних.

"Верховна Рада України як єдиний орган законодавчої влади, що втілює волю своїх виборців, заявляє, що, ратифікувавши угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом, Україна як європейська держава, яка поділяє спільні цінності демократії та верховенства права, підкреслює свій суверенний вибір на користь майбутнього членства в Європейському союзі відповідно до статті 49 договору про Європейський союз", - йдеться у документі.

У зв'язку з цим українські парламентарі наголошують, що ратифікована угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом розглядається Україною як інструмент всебічної підготовки для досягнення цієї мети.

"Вибір України щодо європейського майбутнього рішучий і остаточний. І ніхто не змусить нашу країну змінити вектор руху по цьому шляху", - йдеться в документі.

У заяві зазначається, що угода про асоціацію між Україною та ЄС - це перший вагомий крок, що обумовлює подальше всебічне реформування країни за європейськими стандартами та цінностями.

"Ми розуміємо, що це буде важкий шлях, але ми не бачимо альтернативи для нашої країни", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Порошенко підписав цей закон №0098 прямо в сесійній залі.