ua en ru

ВР встановила відрахування частини чистого прибутку від 30% для держпідприємств

ВР встановила відрахування частини чистого прибутку від 30% для держпідприємств Фото: пленарне засідання Верховної Ради

Це дозволить до 2016 року залучити додаткові надходження на загальну суму близько 5,2 млрд гривень

Верховна Рада України встановила єдиний підхід до розміру відрахувань державними підприємствами до держбюджету частини чистого прибутку на рівні не менше 30 відсотків. Відповідний законопроект №3627 "Про внесення змін до закону "Про управління об'єктами державної власності" (щодо права на отримання частини чистого прибутку (доходу)" підтримав 231 нардеп, передає кореспондент РБК-Україна.

"Метою прийняття законопроекту є забезпечення прав держави як власника на одержання частини чистого прибутку (доходу), що в цілому буде сприяти поліпшенню фінансово-економічної ситуації у країні", - йдеться в пояснювальній записці.

Реалізація закону не потребує додаткових фінансових і матеріальних витрат з державного бюджету України.

Наголошується, що встановлення єдиного розміру відрахувань державними підприємствами до державного бюджету частини чистого прибутку на рівні не менше 30% дозволить у 2016 році залучити додаткові надходження частини чистого прибутку (доходу) на загальну суму близько 5,2 млрд гривень, що забезпечить у подальшому підвищення ефективності та якості управління державним майном і захист інтересів держави як власника.

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада скасувала додатковий імпортний збір 5-10%.