ua en ru

Рада встигне ухвалити медичну реформу до кінця сесії, - нардеп 

Рада встигне ухвалити медичну реформу до кінця сесії, - нардеп  Фото: вхід в будівлю Верховної Ради України (РБК-Україна)

Два тижні - це стандартна процедура підготовки до другого читання

Верховна Рада має достатньо часу для того, щоб ухвалити законопроекти щодо медичної реформи до кінця поточної сесії. Про це сьогодні у кулуарах ВРУ журналістам заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Два тижні - це стандартна процедура підготовки до другого читання... У будь-якому випадку у нас ще є липень, в принципі по часу ми встигаємо", - заявив Березенко.

Нардеп зазначив, що сподівається на достатню кількість голосів на підтримку реформи під час розгляду законопроектів у другому читанні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 8 червня 2017 року, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". За основу документ після ряду невдалих голосувань підтримали 227 депутатів Ради. Документом планується створити ефективний механізм фінансування надання медичних послуг і лікарських засобів за рахунок бюджетних коштів для забезпечення збереження та відновлення здоров’я населення України.