ua en ru

Рада врегулювала проведення держзакупівель в особливий період

Народні депутати сьогодні на закритому засіданні підтримали в цілому законопроект №4754 "Про внесення змін до статті 39 закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо застосування переговорної процедури закупівлі в умовах особливого періоду)".

Народні депутати сьогодні на закритому засіданні підтримали в цілому законопроект №4754 "Про внесення змін до статті 39 закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо застосування переговорної процедури закупівлі в умовах особливого періоду)". За відповідне рішення проголосували 253 нардепи.

Закон надає правове підґрунтя для невідкладного проведення процедур державних закупівель в умовах особливого періоду.

Так, у нову редакцію закону України "Про здійснення державних закупівель", вноситься поправка, згідно з якою переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі: "нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв'язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів, а саме пов'язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, з особливим періодом, а також наданням у встановленому порядку Україною гуманітарної допомоги іншим державам".