ua en ru

Рада спростила оформлення документів на земділянку з незареєстрованим будинком

Рада спростила оформлення документів на земділянку з незареєстрованим будинком Фото: Верховна Рада України

Відповідне рішення підтримали 319 парламентарів

Депутати Верховної Ради України підтримали у другому читанні законопроект № 1280 "Про внесення змін до статті 50 закону України "Про землеустрій" щодо спрощення процедури виготовлення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок". За відповідне рішення проголосували 319 народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законом передбачається включати до проектів землеустрою щодо відведення земділянок копії правовстановлюючих документів на об'єкти нерухомого майна для об'єктів будівництва III-V категорії складності, розташовані на земельній ділянці.

На думку авторів проекту акту, це має усунути перешкоди в оформленні правовстановлюючих документів на земельну ділянку для осіб, які мають на відповідній земельній ділянці об‘єкти нерухомого майна, що ще не зареєстровані.

Зазначається, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Дивіться також: Швидко та зручно купити квартиру.

Кабінету міністрів України протягом місяця з дня набрання чинності цим документом доручено привести свої нормативно-правові акти у відповідність із законом.

Нагадаємо, парламент планує удосконалити процедуру виявлення нерухомого майна у складі спадщини, яка може бути визнана судом відумерлою. Відповідний проект закону №3006 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо правової долі земельних ділянок, власники яких померли" підтримали 274 нардепа.