ua en ru

Рада зменшила кількість членів ДВК на виборах Президента України з 12 до 9 осіб

Народні депутати сьогодні на закритому засіданні підтримали в цілому законопроект № 4813 "Про внесення змін до статті 24 Закону України "Про вибори Президента України".

Народні депутати сьогодні на закритому засіданні підтримали в цілому законопроект № 4813 "Про внесення змін до статті 24 Закону України "Про вибори Президента України". За відповідне рішення проголосували 244 нардепи.

"Дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією не пізніш як за вісімнадцять днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дев'яти осіб", - йдеться у законі.

Нагадаємо, у попередній редакції закону "Про вибори Президента України", дільнична виборча комісія повинна була складатися не менше як з 12 осіб.

"Прийняття закону забезпечить на законодавчому рівні належну організацію та проведення виборів Президента України з метою гарантування закріпленого статтею 38 Конституції України права громадян України обирати та бути обраними, гарантує належну організацію роботи дільничних виборчих комісій", - йдеться у пояснювальній записці до документу.