ua en ru

Рада таки позбавила Мельничука права брати участь у 5 пленарних засіданнях

Рада таки позбавила Мельничука права брати участь у 5 пленарних засіданнях

Народні депутати з четвертої спроби підтримали позбавлення народного депутата, колишнього члена фракції Радикальної партії Олега Ляшка, екс-командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука права брати участь у 5 пленарних засіданнях. За відповідне рішення проголосували 230 нардепів з 226 мінімально необхідних.

"Я ставлю на голосування пропозицію профільного комітету регламентного щодо позбавлення народного депутата України Мельничука права брати участь у п'яти пленарних засіданнях Верховної Ради України. Це позиція спільна, я прошу її підтримати, шановні друзі. Будуть інші пропозиції - ми підтримаємо інші пропозиції з цього питання", - заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Раніше сьогодні Рада відмовилася позбавити Мельничука права брати участь у 5 пленарних засіданнях.

"Під час обговорення питання щодо інциденту члени комітету дійшли висновку, що ініціатором інциденту був народний депутат України Мельничук Сергій Петрович, що призвело провокування фізичного насилля в залі засідань та кулуарах Верховної Ради.
Комітет ухвалив висновок та рекомендує Верховній Раді України прийняти рішення про позбавлення народного депутата України Мельничука права брати участь у 5 пленарних засіданнях Верховної Ради України. За дорученням комітету, я також хочу наголосити на тому, що мова йде про 5 пленарних засідань, а не про 5 дні в роботи Ради в пленарному режимі. Тобто , сьогодні у нас одне пленарне засідання, завтра два, у п'ятницю - одне", - повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту Павло Пинзеник.

Нагадаємо, свчора у Раді побилися нардепи з Радикальної партії з колишнім однопартійцем Мельничуком. Бійка Ляшка і Мельничука продовжилася в кулуарах.

Зазначимо, що 5 лютого 2015 р. Ляшко виключив зі своєї фракції екс-командира батальйону "Айдар" Мельничука. А сьогодні Мельничук увійшов до групи "Воля народу".