ua en ru

Рада не стала розглядати медреформу через акцію профспілок, - політолог

Рада не стала розглядати медреформу через акцію профспілок, - політолог Фото: Вадим Карасьов

На думку Карасьова, розгляд і голосування за медреформу було "зірвано"

Народні депутати не стали розглядати медичну реформу через акції профспілок Михайла Волинця. Таку думку в коментарі журналістам висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

На його думку, розгляд і голосування за медреформу було "зірвано" через вчорашні акції протесту.

"Кілька тисяч людей, які прийшли під МОЗ і парламент за ініціативою профспілок Волинця, зірвали голосування по медреформі. Це означає, що "вулиця" до цих пір залишається одним з впливових учасників української політики", – підкреслив Карасьов.

У цілому, на його думку, вчорашня акція профспілок Волинця показала: "у людей уривається терпець".

"Кілька тисяч людей вийшли під стіни парламенту і МОЗ, щоб висловити незгоду з медреформою Супрун. Поки це – мирні акції. Але 2013-й рік продемонстрував, наскільки в Україні тонка грань між мирним і не зовсім мирним протестом", – зазначив Карасьов.

Політолог вважає, що "тиск стало причиною небажання депутатів голосувати за медичний закон".

"Здається, що у наших народних обранців спрацював інстинкт самозбереження. Зрештою, навіть Гройсман не наполягав на розгляді медреформи на цій сесії", – резюмував Карасьов.

Як відомо, вчора за ініціативи профспілок Волинця більше 3,5 тисяч протестувальників провели акцію протесту під Міністерством охорони здоров'я і Верховною Радою проти медичної реформи.

Волинець на брифінгу в Раді заявив, що протестуючі вимагають не порушувати Конституцію і повернути безкоштовну медицину, не допустити закриття медзакладів і скорочення лікарів.