ua en ru

Рада створила ТСК щодо діяльності природних монополій з енерго-, газо - і водопостачання

Народні депутати України підтримали проект постанови № 4058а "Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки дотримання законодавства в сфері державного регулювання природних монополій та суміжних ринків щодо енерго-, газо-, тепло- та водопостачання".

Народні депутати України підтримали проект постанови № 4058а "Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки дотримання законодавства в сфері державного регулювання природних монополій та суміжних ринків щодо енерго-, газо-, тепло- та водопостачання". За відповідне рішення проголосували 150 депутатів зі 150 необхідних.

Основне завдання ТСК полягатиме у перевірці дотримання законодавства в сфері державного регулювання природних монополій та суміжних ринків щодо енерго-, газо-, тепло- та водопостачання.

Головою ТСК пропонується обрати народного депутата України Олександра Чубатенка (фракція "Батьківщина"), заступником голови комісії - народного депутата України Ярослава Дубневича (фракція "Удар").

Передбачається, що до складу ТСК увійдуть по два народні депутати з фракцій Партії регіонів та "Батьківщини", та по одному депутату з фракцій "Удар", "Свобода", КПУ, а також з по одному з депутатських груп "Економічний розвиток" та "Суверенна європейська Україна".

Звіт тимчасової слідчої комісії про виконану роботу вирішено заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше двохмісячного терміну з дня прийняття цієї постанови.

Як заявив раніше автор ініціативи по створенню ТСК - голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, ТСК буде розбиратися, "де в складі тарифів є реальні витрати на енерго-, газопостачання і тепло, а де закладена корупційна складова, щоб мінімізувати майбутнє підвищення тарифів".