ua en ru

Рада погодилася направити українських військових у Кот-д'Івуар для участі в миротворчих операціях

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні і в цілому проект закону № 1192, згідно з яким дозволила передислокацію українського миротворчого контингенту у складі трьох вертольотів в Кот-д'Івуар. "За" проект закону "Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях у межах межміссійного співпраці між Місією ООН у Ліберії та Операцією ООН у Кот-д'Івуарі" проголосували 266 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

"За" ухвалення відповідного рішення проголосували 184 регіонала, 4 нардепа від "Батьківщини", 34 від "Свободи", 31 комуніст і 13 позафракційних.

Відповідно до закону, дозволяється передислокація на постійній основі трьох бойових вертольотів Мі-24 зі складу 56 ОВЗ ЗСУ в склад Операції ООН у Кот-д'Івуарі (далі - ОООНКІ) і можливості їх залучення до виконання завдань на території як Кот-д'Івуар, так і сусідньої Ліберії.

Згідно резолюції Ради Безпеки ООН, термін дії мандата ОООНКІ продовжений на черговий річний період до 31 липня 2013 року.

Фінансування витрат, пов'язаних з участю України в операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях у межах межміссійного співпраці між Місією ООН у Ліберії та Операцією ООН у Кот-д'Івуарі, здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету України з подальшим відшкодуванням цих витрат ООН.