ua en ru

Рада зняла ввізне мито з деталей для виробництва оборонної продукції

Рада зняла ввізне мито з деталей для виробництва оборонної продукції Фото: засідання Верховної Ради України

Нардепи проголосували за законопроект № 1695

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1695 "Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення)". За відповідне рішення проголосували 257 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Закон звільняє від сплати ввізного мита при ввезенні на митну територію України у митному режимі імпорту складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, обладнання і комплектуючих виробів), призначених для використання при виробництві продукції оборонного призначення, що підтверджується державним контрактом на виконання державного оборонного замовлення або договором на поставку продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

Згідно із законом, зазначені звільнення від сплати ввізного мита не будуть поширюватися на аналогічні товари, які будуть мати походження з країни, визнаної державою-окупантом у відповідності з законодавством України та/або державою-агресором по відношенню до України, або ввезені з території такої держави-окупанта (агресора).

Закон також передбачається, щоб порядок ввезення та підтвердження цільового використання таких товарів визначав Кабінетом міністрів України.

Законом також визначено перелік товарів, призначених для використання у виробництві продукції оборонного призначення, за чітко визначеними кодами згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД).

Нагадаємо, в першому читанні Рада прийняла цей документ 10 лютого 2015 р.