ua en ru

Рада хоче зняти ввізне мито зі складових для виробництва оборонної продукції

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1695 "Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення)". За відповідне рішення проголосували 275 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Законопроектом пропонується звільнити від сплати ввізного мита при ввезенні на митну територію України у митному режимі імпорту складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектувальних виробів), призначених для використання при виробництві продукції оборонного призначення, що підтверджується державним контрактом на виконання державного оборонного замовлення чи договором на постачання продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

Згідно з проектом, зазначені звільнення від сплати ввізного мита не будуть розповсюджуватись на аналогічні товари, які будуть мати походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законодавством України та/або державою-агресором по відношенню до України, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора).

Проектом закону також передбачається, щоб порядок ввезення та підтвердження цільового використання таких товарів визначав Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, сьогодні Рада зняла податкові пільги на ввезення оборонної продукцію з країни-агресора.