ua en ru

Рада зможе розглянути обрання членів ЦВК 19 квітня

Рада зможе розглянути обрання членів ЦВК 19 квітня Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Для того, щоб включити проект до порядку денного, необхідне рішення комітету

Парламент зможе розглянути обрання членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) 19 квітня. Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спецперевірка на сьогодні успішно завершена. Тепер залишається той самий етап, як і у законі "Про антикорупційний суд". Це остаточне рішення комітету. Одже, якщо цієї середи на засіданні комітету буде прийняте рішення, у четвер у нас з’явиться можливість включити його в порядок денний для розгляду. Ми теоретично у четвер зможемо розглядати", - заявив Парубій.

За його словами, питання щодо обрання необхідної кількості кандидатів до складу оновленої ЦВК має широкий аспект.

"Хоча досі залишається не вирішена дискусія як з 14 кандидатів обрати 13. Ця дискусія має широкий аспект, оскільки у багатьох міжнародних структур є вимога та рекомендація, щоб було представництво фракцій, які є у парламенті. На сьогодні ця дискусія ще не завершена", - додав Парубій.

Нагадаємо, за словами спікера ВР, усі 14 кандидатів до складу оновленої ЦВК отримали позитивний висновок у результаті спецперевірки.

Крім того, парламентська фракція "Блок Петра Порошенко" пропонувала розглянути в парламенті в четвер питання обрання членів Центральної виборчої комісії (ЦВК), суддів Конституційного суду (КСУ), а також аудитора НАБУ.