ua en ru

Рада не змогла провести вечірнє засідання через блокування трибуни

Рада не змогла провести вечірнє засідання через блокування трибуни Фото: Андрій Парубій

Депутати від РПЛ і "Батьківщини" заблокували трибуну ВРУ

Народні депутати від фракцій Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина" заблокували трибуну і президію Верховної Ради, через що голова Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив вечірнє засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам необхідно провести політичні консультації для того, щоб ми могли розблокувати роботу ВРУ, і тому я хочу подякувати усім колегам за сьогоднішні важливі принципові рішення по боротьбі з мафією і хочу відразу оголосити про відкриття вечірнього засідання, і хочу одразу оголосити, що у зв'язку з політичними консультаціями оголошую вечірнє засідання ВРУ закритим", - заявив Парубій.


Нардепи, що блокують трибуну, вимагають ухвалення постанови про створення тимчасової слідчої комісії по розслідуванню офшорів, а також створення ТСК щодо справедливості встановлених тарифів на газ для населення. Серед блокуючих роботу Ради також позафракційні депутати і представники "Свободи".

Нагадаємо, партія "Батьківщина" вимагає від Генеральної прокуратури України (ГПУ) підготувати подання про позбавлення Андрія Тетерука депутатської недоторканності.