ua en ru

Рада в наступний четвер перейде до розгляду ЦВК, - Парубій

Рада в наступний четвер перейде до розгляду ЦВК, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Верховна рада перейде до розгляду питання оновлення Центральної виборчої комісії

В наступний четвер, 20 вересня, Верховна рада переходить до розгляду питання оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це повідомив голова Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оновлення складу ЦВК. Це питання, яке, на моє переконання, має бути поставлено на порядок денний без відтягування. Я планую вже в наступний четвер, щоб Верховна рада перейшла до розгляду оновлення складу ЦВК. Я буду пропонувати певні підходи, можливо, навіть деякі нові підходи... Адже після рішення ЦВК, фактично зупинила вибори до місцевих громадах, у мене виникла ідея про повне оновлення ЦВК. Це може дозволити зняти дискусії з приводу чисельності. Будемо вести дебати з цього приводу", - повідомив Парубій.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна з посиланням на джерела повідомляло, що голосування Верховної ради за оновлення ЦВК заплановано на 20 вересня. Джерела стверджують, що такий сценарій, запропонований спікером Ради Андрієм Парубієм, знайшов підтримку і в "Блоці Петра Порошенко", і в "Народному фронті".