ua en ru

Рада може наступного тижня визначити території Донбасу з особливим статусом, - АПУ

Рада може наступного тижня визначити території Донбасу з особливим статусом, - АПУ Перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук

В Адміністрації Президента України припускають, що Верховна Рада України розгляне на наступному тижні питання визначення списку районів і територій, до яких повинен бути застосований особливий порядок організації місцевого самоврядування. Про це на брифінгу заявив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не виключаємо, що на наступному тижні така постанова буде розглядатися на відповідному засіданні Верховної Ради", - заявив Ковальчук.

Ковальчук нагадав, що питання визначення списку районів і територій, до яких повинен бути застосований особливий порядок організації місцевого самоврядування, визначається Верховною Радою шляхом прийняття відповідної постанови.

Нагадаємо, згідно з мінським домовленостями, постанова Ради повинно було бути прийнято протягом місяця з дня підписання документа, тобто до 14 березня.

"Негайно, не пізніше 30 днів з дати підписання даного документа, прийняти постанову Верховної ради України із зазначенням території, на яку поширюється особливий режим у відповідності з Законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" на основі лінії, встановленої в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 р.", - говорилося в документі.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1680-VII "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" ще в жовтні 2014 р.