ua en ru

Рада сьогодні ратифікує угоди про військову співпрацю з Польщею та Румунією

Рада сьогодні ратифікує угоди про військову співпрацю з Польщею та Румунією Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Нардепи також можуть сьогодні посилити захист дітей від сексуальної експлуатації

Верховна рада України на пленарному засіданні 14 березня 2018 року має намір ратифікувати угоди про військову співпрацю з Польщею та Румунією. Відповідний порядок денний опубліковано на сайті українського парламенту.

Повідомляється, що парламент ратифікує угоду з Польщею про співробітництво у сфері оборони, з Румунією - про співробітництво у сфері військових перевезень, а також з Болгарією - про співробітництво у разі виникнення катастроф.

Крім того, нардепи можуть внести зміни до Кримінального кодексу щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації, розглянути проект постанови про комплекс заходів щодо реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України.

У повторному другому читанні парламент планує розглянути проект закону про Дисциплінарний статут Національної поліції України. Також заплановано розгляд проекту постанови про заходи щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна закупить у США 210 протитанкових ракет "Джавелин" (Javelin) і відповідних переносних пускових комплексів вартістю 47 млн доларів.