ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроект про відновлення прав корінного народу Криму

Верховна Рада сьогодні має намір розглянути законопроект про відновлення прав корінного народу Криму.

Верховна Рада сьогодні має намір розглянути законопроект про відновлення прав корінного народу Криму. Про це йдеться в порядку денному парламенту на вівторок, передає кореспондент РБК-Україна.

Почне роботу Рада з складання присяги новими нардепами, які зайшли в парламент замість нардепів, призначених у владу.
Рада планує розглянути закон про амністію в 2014 р., звернення до Генасамблеї ООН і Раді безпеки ООН, а також зміни до Податкового, Кримінально-процесуальним кодексом.

Парламентарі повинні внести до порядку денного і розглянути проект постанови про програму допомоги особам, які постраждали від політрепресій в Криму і Севастополі, а також законопроект про відновлення прав корінного народу Криму.

На вечірньому засіданні депутати планують розглянути проект закону про відновлення довіри судовій системі, зміни закону про держзакупівлі, зміни в законодавчі акти деяких житлових прав громадян, а також інші.

Рада на вечірньому засіданні має намір розглянути проект постанови про звільнення членів Ради Нацбанку, а також про звільнення Василя Цушка з посади голови Антимонопольного комітету.

Під стінами Ради станом на 9:30 проходив мітинг в кількості до 200 осіб. Під головними входом в будівлю парламенту з боку Маріїнського парку і Грушевського стояли люди з плакатами, вимагаючи не зраджувати Майдан. Мітингувальники з державними прапорами тримали плакати з написами "Пан Турчинов, не за квоти ми стояли на Майдані", "Активістам Майдану у владу".