ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроект про Національну поліцію

Рада сьогодні розгляне законопроект про Національну поліцію Фото: Верховна Рада

Також нардепи розглянуть зміни до закону "Про прокуратуру"

Верховна Рада України сьогодні, 2 липня, розгляне законопроект № 2822 про Національну поліцію у другому читанні. Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Зазначимо, законом про Національну поліцію передбачається створення органу, основними завданнями якого є реалізація та участь у формуванні державної політики у сферах забезпечення громадської безпеки і публічного порядку; охорона і захисту прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; протидія злочинності та надання поліцейських послуг.

Крім того, Верховна Рада сьогодні розгляне зміни в закон "Про прокуратуру" (щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень), законопроект про муніципальну варту, підслідність Національного антикорупційного бюро України та законопроект про Державне бюро розслідувань.

Також Верховна Рада розгляне зміни в закон "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" (щодо механізмів впливу на підприємства-боржники) (друге читання зі скороченням терміну підготовки) та законопроект про місцеві вибори.

Нагадаємо, раніше Аваков заявив, що патрульна служба в Києві в будь-якому випадку почне працювати з 4 липня.