ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання транспорту та дорожнього будівництва

Рада сьогодні розгляне питання транспорту та дорожнього будівництва Фото: ВРУ

Також нардепи розглянуть проект закону про житлово-комунальні послуги

Верховна Рада України сьогодні, 17 листопада 2016 року, розгляне питання транспорту та дорожнього будівництва. Про це йдеться у порядку денному пленарних засідань.

Так, нардепи розглядатимуть законопроекти щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі, реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування, впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, щодо дотримання вагових або габаритних норм та/або умов, визначених у дозволі на участь у дорожньому русі, посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів.

Розглядатимуться також законопроекти щодо запобігання та протидію домашньому насильству.

Для включення до порядку денного нардепам пропонується проект постанови "Про заходи захисту національних інтересів, Національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності".

Крім того, нардепи розглянуть проект постанови "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, міжнародних правозахисних організацій, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо підтримки Ільдара Дадіна та інших в'язнів сумління в Російській Федерації і засудження численних порушень прав людини на території Російської Федерації".

Також розглядатиметься законопроект про внутрішній водний транспорт, сприяння розвитку судноплавства в Україні, перевезення небезпечних вантажів.

Крім того, нардепам пропонується закоенопрокт про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті, заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави, удосконалення порядку проходження військової служби, про державну службу.

Також нардепи розглянуть проект закону про житлово-комунальні послуги.

Крім того, для повторного розгляду з пропозиціями президента України нардепам пропонується Закон України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 грудня Рада може прийняти держбюджет.