ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання, пов'язані з затвердженням держбюджету

Рада сьогодні розгляне питання, пов'язані з затвердженням держбюджету Фото: Верховна Рада України

Також розглядатимуться питання нацбезпеки і оборони, а також податкової та митної політики

Верховна Рада України сьогодні, 6 грудня 2016 року, розгляне питання, пов'язані з затвердженням державного бюджету. Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Зокрема, розглядатимуться законопроекти щодо удосконалення складання та виконання бюджетів, забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році.

Також нардепи розглянуть питання внесення змін до Податкового кодексу України - щодо покращення інвестиційного клімату в Україні, а також до Митного кодексу України - щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення.

Крім того, нардепи розглядатимуть законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів, до Бюджетного кодексу України щодо сприяння детінізації валютообмінних операцій, до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо підтримки літакобудівної галузі, до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини, а також щодо підтримки літакобудівної галузі.

Серед питань нацбезпеки в порядку денному Ради законопроекти щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави, удосконалення порядку проходження військової служби, а також про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

Також нардепи розглянуть законопроект про Конституційний суд України, а також питання щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності КСУ.

Крім того, на порядку денному питання щодо вдосконалення процедур спрощеної капіталізації та реорганізації банків, щодо поширення експерименту з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на Івано-Франківську область, Закарпатську область та продовження даного експерименту в інших областях.

Також розглядатиметься проект постанови про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності .

Розглядатимуться й питання щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення антитерористичної операції, щодо субвенцій на надання пільг та житлових субсидій, щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об'єднання територіальних громад, щодо добровільного приєднання територіальних громад.

Серед питань податкової та митної політики до порядку денного внесено законопроекти щодо постачання на митну територію України матеріалів (тканин) для виготовлення спеціальних засобів індивідуального захисту, щодо звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення, щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість продукції оборонного призначення, щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада може провести два пленарні тижні поспіль.