ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання ядерної безпеки

Рада сьогодні розгляне питання ядерної безпеки Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Нардепи також можуть внести до порядку денного зміни до закону про Збройні сили

Верховна рада України на пленарному засіданні 17 квітня 2018 року розгляне питання ядерної політики та ядерної безпеки. Відповідний порядок денний опубліковано на сайті українського парламенту.

Зокрема, нардепи почнуть засідання з розгляду змін до закону про соціальний захист постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (щодо виплати грошової компенсації на безкоштовне харчування дітей). Після цього Рада розгляне зміни до деяких законів у сфері використання ядерної енергії, щодо безпеки використання ядерної енергії, удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами.

Крім того, нардепи розглянуть зміни до закону про використання ядерної енергії та радіаційної безпеки щодо компенсації ризику населенню, яке проживає на території зон спостереження в об'єднаних територіальних громадах. Також Рада може внести до порядку денного законопроект про внесення змін у закон про ЗСУ щодо забезпечення національної безпеки і оборони, стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада зможе розглянути обрання членів ЦВК 19 квітня.