ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання аграрної політики та призначення суддів КСУ

Рада сьогодні розгляне питання аграрної політики та призначення суддів КСУ Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

В порядку денному на сьогодні відсутнє питання призначення членів ЦВК

Верховна рада України на пленарному засіданні 19 квітня 2018 року розгляне питання аграрної політики та призначення суддів Конституційного суду. Відповідний порядок денний опубліковано на сайті українського парламенту.

Повідомляється, що сьогодні нардепи також можуть включити до порядку денного проект постанови про підтримку звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

Рада планує розглянути низку питань аграрної політики, в тому числі, зміни до Земельного кодексу України та деяких законів для забезпечення гарантій реалізації учасниками бойових дій та АТО, учасниками Революції гідності пільг на одержання земельних ділянок. Також нардепи розглянуть законопроект про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції; зміни до деяких законів щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства.

Крім того, Рада розгляне призначення суддів Конституційного суду, ряд питань інтелектуальної власності, а також зміни до закону про Державне бюро розслідувань.

Зазначимо, у тижневого порядку на 19 квітня значилося призначення членів Центральної виборчої комісії. Напередодні правовий комітет рекомендував Раді призначити членів ЦВК, а представник президента в парламенті Ірина Луценко підтвердила, що голосування відбудеться в четвер. Однак у сьогоднішньому порядку денному це питання відсутнє.