ua en ru

Правовий комітет рекомендував Раді призначити членів ЦВК

Правовий комітет рекомендував Раді призначити членів ЦВК Фото: Руслан Князевич (УНІАН)

За словами голови комітету, в жодного з претендентів немає перешкод займати посаду

Комітет Верховної ради з правової політики прийняв рішення рекомендувати парламенту визначитись щодо призначення 14 кандидатів до Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це повідомив голова комітету Руслан Князевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можна сказати, що ми провели співбесіди. До кожного кандидата було по одному запитанню, адже більшість кандидатур ми знаємо останні чотири роки. В жодного з претендентів немає перешкод займати посаду. Ставлю на голосування рекомендувати Верховній раді", - заявив Князевич.

Так, за результатами голосування, кожного з кандидатів до ЦВК підтримали до 22 членів комітету.

Повний перелік кандидатів на своїй сторінці у соцмережі Facebook оприлюднив нардеп від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий.

"Комітет підтримав усіх 14 кандидатів до ЦВК: Аллу Баласаєву, Бернацьку Наталію, Михайла Вербенського, Андрія Євстігнєєва, Ірину Єфремову, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Поукаря, Євгенія Радченка, Леонтія Шипілова, Тетяну Юзькову. Як тепер вийти з ситуації, що кандидатів 14, а місць - 13 - то вирішить, знову ж таки, сесійна зала", - підкреслив нардеп.

Ну, нарешті! Щойно Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя підтримав звільнення членів ЦВК, чого ми вимагали...

Опубліковано Андрієм Лозовим 18 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше комітет підтримав звільнення членів Центральної виборчої комісії України (ЦВК), строк повноважень яких закінчився.

Глава ВР Андрій Парубій повідомляв, що парламент зможе розглянути обрання нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) 19 квітня.