ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання зняття зарплати з нардепів за прогули та порушення регламенту

Рада сьогодні розгляне питання зняття зарплати з нардепів за прогули та порушення регламенту Фото: ВРУ (rada.gov.ua)

Рада розгляне питання ратифікації угоду про співробітництво з Європейським поліцейським офісом

Верховна Рада України сьогодні, 12 липня 2017 року, розгляне питання зняття заробітної плати з народних депутатів за прогули та порушення регламенту. Про це свідчить порядок денний пленарного засідання на сайті парламенту.

Так, нардепи розглянуть закононпроект №5328 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо зняття заробітної плати з народного депутата за прогули та порушення регламенту)".

Крім того, розглядатимуться питання ратифікації угоди з Європейським поліцейським офісом про оперативне та стратегічне співробітництво, ратифікації Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників, запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки, обов'язковості харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Також нардепи розглянуть низку постанов про проведення парламентських слухань на теми:

  • "Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації",
  • "Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні",
  • "Пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи".

Крім того, розглядатиметься проект постанови про призначення іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора, 11 липня 2017 року, Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з народного депутата Борислава Розенблата (фракція партії "Блок Петра Порошенко").