ua en ru

Рада сьогодні розгляне два законопроекти для співпраці з МВФ

Рада сьогодні розгляне два законопроекти для співпраці з МВФ Фото: Верховна Рада України

Сьогоднішнє пленарне засідання відкриється виступом Савченко

Верховна Рада України сьогодні на засіданні, 31 травня, розгляне в першому читанні законопроекти, необхідні для співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це йдеться порядку денному засідання парламенту.

Так, у першому читанні розглядатиметься законопроект №4525 "Про внесення змін до Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" щодо виключення підприємств паливно-енергетичного комплексу з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані". А також законопроект №4503 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу".


Також у першому читанні Рада розгляне, зокрема, питання внесення змін до Державного бюджету щодо соціальних виплат, мобілізаційної підготовки, права державної власності, що не підлягають приватизації.

Крім того, розглядатимуться проекти законів про установу бізнес-омбудсмена, внесення змін закону України про Національну поліцію, про ринок електричної енергії України.

У другому читання, зокрема розглядатимуться питання внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій, внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 31 травня 2016 року виступ народного депутата від фракції "Батьківщина" Надії Савченко відкриє пленарне засідання Верховної Ради України.