ua en ru

Рада сьогодні проведе переговори з МВФ з приводу антикорупційного суду

Рада сьогодні проведе переговори з МВФ з приводу антикорупційного суду Фото: Верховна рада України (РБК-Україна)

Сторони обговорять спірні питання законопроекту

У Верховній раді в середу ввечері, 23 травня, планують провести черговий раунд переговорів з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ) з приводу спірних норм законопроекту про Вищу антикорупційному суді. Про це кореспонденту РБК-Україна розповів засновник Фонду інновацій та розвитку, автор групи розробників законопроекту Георгій Вашадзе.

"Сьогодні ввечері буде ще один раунд переговорів з МВФ, і я сподіваюся, що ми досягнемо цих угод. Венеціанська комісія, в свою чергу, ще раз хоче перевірити позиції зі своїми експертами і фахівцями. І, вже виходячи з цього, повинно бути прийнято остаточне рішення", - пояснив Вашадзе.

Очікувалося, що домовленості з Фондом будуть досягнуті ще у вівторок ввечері, 22 травня. Після чого рішення про винесення законопроекту на розгляд в зал повинен був прийняти комітет Верховної ради з питань правової політики та правосуддя. Проте за підсумками переговорів у вівторок сторони прийняли рішення продовжити обговорення в середу, 23 травня.

Незважаючи на те, що сторонам потрібно більше часу для узгодження спірних питань, за словами Вашадзе, принципову угоду з МВФ вже є.

"Під час переговорів вчора ввечері (22 травня, - ред.) Фонд попросив, щоб їхні юристи і фахівці ще раз пройшлися по тих деталей, які були запропоновані українською стороною", - сказав Вашадзе, не став вдаватися в подробиці.

Нагадаємо, представники МВФ не погоджуються на погоджену з Венеціанською комісією формулу подолання вето двома третинами складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) і ради міжнародних експертів.