ua en ru

Рада сьогодні може ухвалити закон про антикорупційний суд

Рада сьогодні може ухвалити закон про антикорупційний суд Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Нардепи також розглянуть питання національної безпеки і оборони

Верховна рада України на пленарному засіданні 22 травня 2018 року у другому читанні розгляне законопроект про Вищий антикорупційний суд. Відповідний порядок денний опубліковано на сайті українського парламенту.

Нардепи сьогодні розглянуть питання національної безпеки і оборони, зокрема, зміни для ліквідації заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу перед Російською Федерацією, а також зміни до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей.

Кроєм того, в першому читанні Рада розгляне зміни до Земельного кодексу та деяких законодавчих актів щодо стимулювання створення та розвитку сімейних фермерських господарств; зміни щодо вирішення питання колективної власності на землю. Нардепи також планують розглянути зміни до Податкового кодексу для стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що частину позицій антикорупційному суду узгоджено з МВФ і Венеціанською комісією.