ua en ru

Рада може призначити нового голову регламентного комітету, - БПП

Рада може призначити нового голову регламентного комітету, - БПП Фото: Юрій Луценко

За нового главу нардепи можуть голосувати одразу після рішення про арешт Клюєва

Верховна Рада України може сьогодні на засіданні призначити нового голову регламентного комітету замість нардепа Павла Пензеника, який виконує обов'язки голови комітету. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо Пинзеник не впорається з дорученням коаліції, це питання абсолютно логічний ... Сьогодні вперше надійшло офіційне представлення "Опозиційного блоку" про їхні претензії на цей комітет ... Вони хочуть (нардепа з фракції "Опозиційний блок" Михайла, - ред.) Папієва, і це ускладнює ситуацію. Як ви розумієте, оскільки у нас є підозра, що він буде заангажований при розгляді таких подань",- заявив Луценко.

За його словами, відповідне рішення може бути ухвалене вже сьогодні.

"Це може бути навіть сьогодні", - зазначив нардеп.

Глава фракції БПП зазначив, що призначення Папієва головою комітету може стати проблемою.

"Опозиція повинна очолювати регламентний комітет. З Папієвим, звичайно, буде проблема", - сказав Луценко.

"Я думаю, що відразу після рішення (про зняття недоторканності з нардепа Сергія Клюєва - ред.) ми будемо голосувати за голови комітету, якщо воно надійде офіційно в установленому порядку. Але тут нюанс: боюся, що він довго там не пропрацює ... тому, що я багато знаю про Генпрокуратурі", - заявив Луценко.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман доручив в 14:00 зібрати регламентний комітет для рішення за розглядом подання на арешт народного депутата Сергія Клюєва українським парламентом.

До рішення регламентного комітету Гройсман не має права внести це питання на розгляд Верховної Ради.