ua en ru

Рада вирішила працювати на цьому тижні тільки 12 серпня

Верховна Рада України буде працювати у пленарному режимі на цьому тижні тільки один день - 12 серпня 2014 р.

Верховна Рада України буде працювати у пленарному режимі на цьому тижні тільки один день - 12 серпня 2014 р. Про це заявив під час брифінгу голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболев, передає кореспондент РБК Україна.

"Ми спробуємо провести пленарне засідання лише у вівторок, а далі працювати у комітетах", - заявив Соболєв.

За його словами, під час пленарного засідання будуть розглянуті два блоки питань - законопроекти, що стосуються проведення АТО, а також економічні законопроекти, внесені урядом як невідкладні.

"В умовах війни ключове питання - проведення АТО. Це питання про кримінальної відповідальності за участь у терористичній діяльності, пособництва тероризму, проекти законів, що регулюють особливий порядок затримання таких осіб, утримання їх під вартою, збільшуватися строк їх тримання під вартою, а також пропонується змінити судовий порядок розгляду таких кримінальних справ", - заявив Соболєв.

Також Соболєв зазначив, що уряд запропонував прийняти низку проектів законів, які стосуються переходу до європейських стандартів розслідування фінансових злочинів

"Також будуть розглянуті питання децентралізації в частині передачі цілого ряду повноважень у сфері розподілу податків місцевим радам. Також як невідкладні уряд запропонував розглянути п'ять проектів законів, які спрямовані на боротьбу з корупцією", - повідомив глава фракції "Батьківщина".

Соболєв зазначив, що всього планується розглянути близько 20 питань. Якщо народні депутати не встигнуть розглянути їх у вівторок, не виключено, що Рада буде працювати у пленарному режимі і в інші дні.

"Мій прогноз: навряд чи ми зможемо лише за вівторок розглянути таку велику кількість проектів законів. Тому я думаю, що може бути прийнято рішення про продовження сесійної роботи на цьому тижні", - заявив він.

Соболєв зазначив, що пропозиція провести сесійне засідання тільки у вівторок, можливо, пов'язано з тим, що багато депутатів вже де-факто почали передвиборну кампанію, і "трибуна ВР може використовуватися в передвиборних цілях".