ua en ru

Рада дозволила надавати пільги на проїзд інвалідам на підставі довідок

Рада дозволила надавати пільги на проїзд інвалідам на підставі довідок Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 283 нардепа

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект № 2884 "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту інвалідів, які не мають права на призначення пенсії чи соціальних допомог". За відповідне рішення проголосували 283 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Законом внесено до закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" зміни, якими встановлюється, що інваліди, які не мають права на призначення пенсії чи соціальної допомоги відповідно до законів "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам", "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам", мають право на отримання відповідних пільг на підставі довідки, виданої структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві та м. Севастополі держадміністрацій, виконавчим органом міської ради за місцем проживання, в якій зазначено прізвище, ім'я, по батькові, група та причина інвалідності, а у відповідних випадках - також їх основні нозологічні форми захворювань (по зору, слуху та з ураженням опорно-рухового апарату.

Порядок видачі такої довідки та її форма затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення.

В свою чергу, до законів "Про міський електричний транспорт" та "Про автомобільний транспорт" вносяться зміни, згідно з якими пільги щодо відповідних транспортних пільг надаються також на підставі названої довідки.

Нагадаємо, з 1 червня "Укрзалізниця" скасувала низку пільг на проїзд.

Разом з тим, Київрада забезпечила пільговий проїзд для окремих категорій населення