ua en ru

Рада дозволила курсантам військових закладів отримувати пенсію в разі втрати годувальника

Рада дозволила курсантам військових закладів отримувати пенсію в разі втрати годувальника Фото: засідання Ради (president.gov.ua)

Учні військових закладів зможуть отримувати пенсію за втрату годувальника

Верховна рада України надала курсантам військових навчальних закладів право на пенсію в разі втрати годувальника. Відповідний законопроект №5366-д за основу та в цілому підтримали 282 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, нардепи внесли відповідні зміни до ст. 30 закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо членів сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника.

Закон встановлює право на призначення пенсії в разі втрати годувальника курсантам і слухачам військово-навчальних закладів та навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України та державної пожежної охорони до закінчення ними цих навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення 23-річного віку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада відмовилася включати до порядку денного скасування е-декларацій для громадських активістів. Зазначимо, перша частина сьогоднішнього пленарного дня фактично була побудована навколо цих законопроектів. Питання про включення скасування е-декларацій для активістів-антикорупціонерів ставилося на голосування кілька разів, але так і не набрало достатньої кількості голосів.