ua en ru

Рада розблокувала підписання закону про процедуру призначення голів місцевих держадміністрацій

Рада розблокувала підписання закону про процедуру призначення голів місцевих держадміністрацій Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

Проект постанови про скасування закону підтримали лише 29 нардепів

Верховна Рада України не підтримала проект постанови №7126-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 9 листопада 2017 року про прийняття за основу та в цілому проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби" (реєстр. №7126 від 20.09.2017 р.), передає кореспондент РБК-Україна.

Проект постанови підтримали лише 29 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Таким чином, документ може бути підписаний головою парламенту Андрієм Парубієм.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7126 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби". За документ проголосували 234 нардепа.

Так, раніше законом "Про державну службу" передбачалося, що голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади президентом України за поданням Кабінету міністрів. Однак при цьому пропозиції щодо кандидатів на посади глав таких адміністрацій Кабміну повинна вносити комісія з питань вищого корпусу державної служби за результатами конкурсного відбору в порядку, визначеному зазначеним законом.

Законопроектом №7126 буде повернута процедура, передбачена в Конституції, а саме, глави місцевих держадміністрацій будуть призначатися на посаду і звільнятися з посади президентом України за поданням Кабміну без участі комісії з питань вищого корпусу держслужби.