ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Угорщиною про надання Україні 50 млн євро кредиту

Рада ратифікувала угоду з Угорщиною про надання Україні 50 млн євро кредиту Фото: Верховна Рада України

Ресурси використають на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0136 "Про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги". За документ проголосували 243 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, предметом договору є одержання урядом України кредитної лінії на умовах пов’язаної допомоги із визначенням умов погашення кредиту і використання зазначеного кредиту для фінансування пріоритетних проектів.

Наразі Мінфіном підготовлено проект закону про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" в частині зовнішнього запозичення в 2017 році на суму 100 млн гривень до спеціального фонду державного бюджету, збільшення видатків Укравтодору за новою програмою "Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні", передбачення нового кредиту загальним обсягом 50 млн євро.

Рамковим договором визначаються такі умови залучення Україною кредиту для фінансування проектів:

  • загальний розмір кредитних коштів - до 50 млн євро;
  • термін кредитування - 18,5 років;
  • відстрочка платежу за кредитом та процентами за користування - 1,5 року;
  • відсотки за користування кредитом - 0%;
  • призначення кредиту - фінансування інвестиційних проектів розбудови; прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні та інших проектів, погоджених сторонами.

Підкреслюється, що для отримання можливості використання кредитних ресурсів, що будуть надані Ексімбанком Угорщини на фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні, необхідно внести зміни до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік".

У зв’язку з цим нардепи підтримали за основу та в цілому законопроект №6143 "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" (щодо дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні).

Нагадаємо, Рада звільнила від е-декларування солдатів, сержантів і курсантів. Таке рішення підтримали 268 нардепов.